گل رز (نسترن) از گیاهان خانواده رزاسه (Rosaceae) می باشد که در مقیاس وسیعی از مناطق آب و هوایی کشت می شود به همین دلیل همه ساله مقدار زیادی گل و میوه در کشور تولید می شود که متاسفانه هیج استفاده ای مخصوصاً از میوه آن نمی شود. میوه گل رز یکی از منایع مهم ویتامینC و سایر آنتی اکسیدان ها است. واریته های مختلف گل رز نظیر سفید، صورتی، مخملی، قرمز و آتشی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها در دو مرحله برای به دست آوردن میوه های نابالغ و میوه های رسیده جمع آوری شدند. اندازه گیری ها با استفاده از روش رنگ سنجی صورت گرفت. نتایج نشان داد مقدار آنزیم ها و آنتی اکسیدان ها در میوه های رسیده و میوه های نابالغ و هم چنین در واریته های مختلف مورد بررسی متفاوت بود به طوری که واریته گل مخملی از نظر ویتامین ث و پروتئین کل، گل آتشی از نظر پلی فنل اکسیداز و کاتالاز مقدار بیشتری از سایر واریته ها داشتند. همچنین پروتئین کل و ویتامین ث در میوه نارس و پلی فنل اکسیداز در میوه رسیده بیشتر بود و مقدار پیروگالل پراکسیداز و کاتالاز در هر دو حالت (میوه های رسیده و نابالغ) تقریباً یکسان بود. تجزیه و تحلیل نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.
مقایسه برخی آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و پروتئین کل در میوه ی گل رز
بررسی اثر منابع مختلف نوری بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گل رز رقم سامورایی
میوه ,رسیده ,واریته ,ویتامین ,پروتئین ,استفاده ,آنتی اکسیدان ,صورت گرفت ,مورد بررسی